История на компанията

1971

Джим Уоткинс продава първия си плик пуканки за микровълнова фурна. Той изобретява продукта в края на 70-те години в първата си компания „Golden Valley Foods“, която става най-големият световен производител на пуканки за микровълнова фурна.

1991

Golden Valley Foods е продаден на ConAgra.

1999

Inline Packaging от Минесота стартира производството на пликовете за пуканки.

Popz USA LLC от Южна Каролина стартира производството на самите пуканки за микровълнова фурна.

Марка Popz е пусната на пазара през Юни 1999г като нова марка, която се базира на 250 годишна традиция за приготвяне на пуканките.

2000

Popz стартира съвместно предприятие с производствения лидер на готови за консумация пуканки в Италия Ready-To-Eat, Food Products International. FPI произвежда готовите за консумация пуканки в завода си в Гориция, а от търговския си офис и дистрибуторски център в Милано разпространява и налага новия продукт на италианския пазар.

2001

Popz стартира съвместно предпиятие (United Popcorn Company) с  датската компания Blomberg, собственост на Торбен Бюдткер. Blomberg е основана през 1902, произвежда готови за консумация пуканки от 1950г и е първата компания, която монтира произведствена линия за пуканки на микровълнова фурна през 1991г.

2002

Съвместната компания между Pegasus China LLC и Popz, разделенa в съотношение 50/50, разполага със завод за производство в град Шенжен. Popz е марка номер 1 при внасяните пуканки за микровълнова фурна в Китай. Разполага и с осем регионални представители, които обхващат основните пазари на територията на страната.

2005

Popz Poland е основано като съвместно търговско и дистрибуционно дружество .

2008

Blomberg в Дания променя името си на Popz Danmark APS (Popz Дания), опитвайки се да фокусира усилията си около пуканките Popz като основен продукт.  Popz е пазарният лидер на датския пазар, а също така е и дистрибутор на немската марка за сокове Capri-Sonne.

2009

Blomberg в Швеция променя името си на Popz Sverige AB (Popz Швеция).

2010

Sterkinekor Popz е основано като съвместно предприятие с лидерската компания в сферата на киното в Южна Африка – Sterkinekor, с цел да продава пуканките Popz на пазара на търговията на дребно, а също така и в кино салоните.

2011

Производството в Дания спира и производствените линии се преместват в изцяло нов завод в Дебрецен, Унгария, Popz Europe Kft.

Този завод на Popz в Унгария е най-модерният завод за производство на пуканки в световен мащаб . Popz Agro Kft.  В Унгария е създадена като съвместно предприятие за производство на пуканки в насипно състояние и е оперираща компания в ключови южни райони за отглеждане на царевица.

Днес

Днес Popz е готов да посрещне бъдещето с най-модерния завод в цял свят, с много опит зад гърба си и отдаден персонал във всеки отдел и ниво на организацията.