ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА
ПУКАНКИТЕ

Vector image of a star Vector image of a star Vector image of a star Vector image of a star Vector image of a star

ВАШАТА МЕЧТАНА ДИЕТА

Американското сдружение на Диетолозите и американското сдружение на Диабетиците потвърждават, че пуканките могат да заменят хляба при хората, подложени на диети за контролиране на теглото.

КРАЛЕТЕ НА СНАКСА

Пуканките имат повече протеини в сравнение с всички други видове зърнени култури. Също така имат и повече желязо отколкото яйцата или печеното говеждо. Имат повече фибри от гевреците или картофения чипс. Те са единственият снакс от 100% необработена зърнена култура.

ПУКАНКИТЕ ОТВРЪЩАТ
НА УДАРА

Пуканките съдържат големи количества протеини, витамини и минерали. Това спомага при изграждането на костни и мускулни влакна и подпомага храносмилането. Пуканките имат и повече антиоксиданти от плодовете или зеленчуците. Повечето от хранителните съставки са разположени в "корпуса" или черупката, отколкото в меката бяла част.

ДОРИ НАШИТЕ ПРАДЕДИ СА ГИ ОБИЧАЛИ

В Мексико е открита погребална урна на 1,700 години, на която е изобразен царевичен бог с корона от пуканки.

Говорещият с духове

Индианците са вярвали, че духовете са живеели мирно в сърцевината на пуканките. Когато същата сърцевина се нагрява, то духовете се ядосвали толкова много, че чак техните "къщи" започвали да се клатят. Когато ставало твърде горещо, духовете излизали от своите къщи с много яростно избухване на пара.

СЪКРОВИЩА
ОТВЪД МОРЕТАТА

Твърди се, че Христофор Колумб представя пуканките на европейците в края на 15 век.

РЕАЛНО ФИЛМОВО ПРЕЖИВЯВАНЕ във вашия дом

Джим Уоткинс продава първия си плик пуканки за микровълнова фурна. Джим изобретява този тип продукти в края на 70-те години в първата си компания, Golden Valley Foods.

ПРОСТО НАЙ ДОБРИТЕ

Popz бяха абсолютният победител при проведения от най-разпространявания вестник в Дания тест, с последвалите коментари от двама майстор-готвачи и инструктор от the Hotel and Restaurant School, Копенхаген: "Те имат вкус, какъвто трябва да бъде вкусът на пуканките. Този вкус е като носталгия и печелят заради своята хрупкавост"

ШАМПИОН ПО КАЧЕСТВО

Специалното внимание, което Popz отделя на качеството, води до получаването на най-високата 5-та степен от сертификата за качество на храните – BRC през 2006 година. Първият опит на Popz да получи този сертификат води до постигане на оценка с най-високата възможна степен "А" . Тази оценка много рядко се постига при първи опит за регистрация.